Typy víček k zavařování

RTS P - paster víčka vhodná k domácímu použití

Nejpoužívanější uchování potravin je zavařování Jeden ze způsobů tepelné úpravy potravin.
Pokud potraviny zavařujeme v domácím prostředí v zavařovacím hrnci do 100 °C postačí
víčka RTS P.

Víčko pro běžné použití 

Víčko bez klipu  ✅ možné použití samolepky pro osobní brand


RTS S - steril

Pro uživatele, kteří zavařují např. v autoklávu, přístroj používaný k parní sterilizaci
umožňující zavařování při teplotách 100-121°C, jsou určena víčka s označením steril.

✅ Víčko pro běžné použití  ✅ použití v autoklávu

Víčko bez klipu  ✅ možné použití samolepky pro osobní brand

vicko_bez_klipu_irt_cz





RSB S – steril klip (prolis uprostřed víčka)

Stejné využití jako RTS S  100-121°C jediný rozdíl je, že uprostřed víčka je prolis, který
se po 
přichycení víčka na sklenici prohne směrem dovnitř.


✅ Víčko pro běžné použití  ✅ použití v autoklávu

✅ Víčko s klipem ❌ na víčko se nepoužívají samolepky z důvodů prolisu uprostřed víčka


RSB P – paster KLIP (prolis uprostřed víčka)

Stejné využití jako RTS P  100°C jediný rozdíl je, že uprostřed víčka je prolis
který se po 
přichycení víčka na sklenici prohne směrem dovnitř.

Víčko pro běžné použití

Víčko s klipem  ❌ na víčko se nepoužívají samolepky z důvodů prolisu uprostřed víčka

vicko_s_klipem_irt_cz