Typy víček k zavařování
RTS P - paster víčka vhodná k domácímu použití
Nejpoužívanější uchování potravin je zavařování Jeden ze způsobů tepelné úpravy potravin.
Pokud potraviny zavařujeme v domácím prostředí v zavařovacím hrnci do 100 °C postačí
víčka RTS P.
✅ Víčko bez klipu ✅ možné použití samolepky pro osobní brand
RTS S - steril
Pro uživatele, kteří zavařují např. v autoklávu, přístroj používaný k parní sterilizaci
umožňující zavařování při teplotách 100-121°C, jsou určena víčka s označením steril.
✅ Víčko pro běžné použití ✅ použití v autoklávu
✅ Víčko bez klipu ✅ možné použití samolepky pro osobní brand
RSB S – steril klip (prolis uprostřed víčka)
Stejné využití jako RTS S 100-121°C jediný rozdíl je, že uprostřed víčka je prolis, který
se po přichycení víčka na sklenici prohne směrem dovnitř.
✅ Víčko pro běžné použití ✅ použití v autoklávu
✅ Víčko s klipem ❌ na víčko se nepoužívají samolepky z důvodů prolisu uprostřed víčka
RSB P – paster KLIP (prolis uprostřed víčka)
Stejné využití jako RTS P 100°C jediný rozdíl je, že uprostřed víčka je prolis
který se po přichycení víčka na sklenici prohne směrem dovnitř.
✅ Víčko pro běžné použití
✅ Víčko s klipem ❌ na víčko se nepoužívají samolepky z důvodů prolisu uprostřed víčka