Domácí džem z červeného rybízu
Domácí džem z červeného rybízu
Červený rybíz je jedním z pokladů léta, který můžete proměnit v lahodný džem, jenž vám připomene slunečné dny po celý rok. Tento džem je perfektní na pečivo, do jogurtů nebo jako sladká přísada do vašich oblíbených dezertů.
Postup:
Červený rybíz omyjte a odstraňte stonky.
Vložte rybíz do velkého hrnce a rozmačkejte ho, aby pustil šťávu.
Přidejte citronovou šťávu a pektin (pokud používáte) a přiveďte směs k varu.
Za stálého míchání vařte asi 5 minut.
Přidejte cukr a pokračujte v míchání, dokud se úplně nerozpustí.
Vařte džem na mírném ohni dalších 15-20 minut, dokud nedosáhne požadované hustoty. Pro otestování hustoty můžete použít talířkový test – kapku džemu dejte na studený talířek a nechte chvíli vychladnout. Pokud džem ztuhne a nestéká, je připraven.
Hotový džem nalijte do našich sterilizovaných sklenic, pevně uzavřete víčkem a otočte sklenice dnem vzhůru
na 10 minut.
na 10 minut.
Nechte vychladnout a uložte na chladné a tmavé místo.
Tipy pro použití:
Podávejte džem na čerstvém chlebu nebo toastech .
Použijte jako náplň do koláčů, dortů nebo palačinek .
Přidejte lžíci do jogurtu nebo ovesné kaše pro sladkou snídani .
S našimi kvalitními sklenicemi a lahvemi, které si můžete zakoupit na našem e-shopu www.irt.cz , můžete snadno uchovat osvěžující chuť červeného rybízu. Vyzkoušejte tento recept a užijte si domácí džem z červeného rybízu kdykoli během roku.