Jahodový džem recept
Jahodový džem
Ahoj všichni! Dneska vám přináším osvědčený recept na lahodný jahodový džem. Sklenice různých velikostí a víčka, které budete potřebovat, najdete na našem e-shopu irt.cz. Pojďme na to!
Ingredience:
1 kg čerstvých jahod
1 citron (šťáva)
1 balíček želírovacího přípravku (Gelfix)
Postup:
Příprava jahod:
Jahody omyjte, odstraňte stopky a nakrájejte na menší kousky.
Příprava směsi:
Jahody dejte do velkého hrnce, přidejte citronovou šťávu a promíchejte.
Přidání cukru a želírovacího přípravku:
Smíchejte cukr s želírovacím přípravkem dle návodu na obalu. Přidejte k jahodám a dobře promíchejte.
Vaření:
Jahodovou směs přiveďte k varu a vařte asi 4-5 minut, dokud směs nezačne houstnout. Neustále míchejte, aby se nepřipálila.
Testování hustoty:
Proveďte test hustoty – kápněte trochu džemu na talířek a nechte vychladnout. Pokud džem tuhne, je připravený. Pokud ne, vařte ještě pár minut.
Plnění sklenic:
Horký džem nalijte do čistých, sterilizovaných sklenic, které můžete zakoupit na irt.cz
Sterilizace:
Sklenice otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout. Tento krok pomůže vytvořit vakuum a zajistí delší trvanlivost džemu.
Skladování:
Po vychladnutí skladujte sklenice na tmavém a chladném místě. Takto připravený džem vydrží déle než rok.
Kde koupit sklenice?
Sklenice různých velikostí a víčka najdete na našem e-shopu irt.cz. Jsou perfektní pro všechny vaše zavařovací potřeby!