Domácí levandulový sirup

Domácí levandulový sirup 🍯
 
Ingredience:
2 hrnky čerstvých levandulových květů 🌸
4 hrnky vody 💧
4 hrnky cukru 🍬
2 lžíce citronové šťávy 🍋
 
Postup:
Opláchněte levandulové květy a dejte je do velkého hrnce.
Přilijte vodu a přiveďte k varu.
Snižte teplotu a nechte 15 minut mírně vařit.
Odstavte z ohně a nechte 1 hodinu louhovat.
Přeceďte směs přes jemné sítko.
Vraťte tekutinu do hrnce, přidejte cukr a citronovou šťávu.
Za stálého míchání zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí.
Nechte 5 minut probublávat.
Nechte vychladnout a přelijte do sterilizovaných lahví nebo sklenic.
 
Množství:
Tento recept vydá na přibližně 1 litr sirupu.
 
Potřebné lahve:
2-4 menší skleněné lahve nebo sklenice (250-500 ml)
nebo 1 velká litrová lahev
Lahve a sklenice najdete na našem e-shopu www.irt.cz
 
Tipy:
Sirup vydrží v lednici déle než měsíc. ❄️
Podávejte s perlivou vodou, do koktejlů nebo jako polevu na dezerty. 🍸🍰