Domácí levandulový sirup
Domácí levandulový sirup
Ingredience:
2 hrnky čerstvých levandulových květů
4 hrnky vody
2 lžíce citronové šťávy
Postup:
Opláchněte levandulové květy a dejte je do velkého hrnce.
Přilijte vodu a přiveďte k varu.
Snižte teplotu a nechte 15 minut mírně vařit.
Odstavte z ohně a nechte 1 hodinu louhovat.
Přeceďte směs přes jemné sítko.
Vraťte tekutinu do hrnce, přidejte cukr a citronovou šťávu.
Za stálého míchání zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí.
Nechte 5 minut probublávat.
Nechte vychladnout a přelijte do sterilizovaných lahví nebo sklenic.
Množství:
Tento recept vydá na přibližně 1 litr sirupu.
Potřebné lahve:
2-4 menší skleněné lahve nebo sklenice (250-500 ml)
nebo 1 velká litrová lahev
Lahve a sklenice najdete na našem e-shopu www.irt.cz
Tipy:
Sirup vydrží v lednici déle než měsíc.
Podávejte s perlivou vodou, do koktejlů nebo jako polevu na dezerty.