Zavařování hub: Kousek lesa ve sklenici!
Zavařování hub: Kousek lesa ve sklenici!
Chcete si uchovat chuť hub na celý rok? Zkuste je zavařit!
Ingredience (na 4-5 sklenic o objemu 700 ml):
2 kg očištěných hub
250 ml octa
2 lžíce soli
2 cibule
10 kuliček pepře
5 bobkových listů
5 kuliček nového koření
Postup:
Houby nakrájejte a 5 minut povařte v osolené vodě
Sceďte a nechte okapat
Připravte nálev z vody, octa a koření
Do sklenic vložte plátky cibule a houby
Zalijte horkým nálevem a uzavřete
Sterilujte 20-30 minut při 85°C
Tip: Skvělé do salátů, omáček nebo jen tak s chlebem!
#ZavarovaneHouby #LesVeSklenici #DomaciSpizirna #CeskaKuchyne #HoubaruvRaj #ZdravyZimniBiodary #VyrobenoDoma #PoctiveJidlo #TradicniRecepty #KuchynskeKouzleni #ZavarovaniProRadost
P.S. Hledáte kvalitní sklenice na zavařování? Mrkněte na www.irt.cz!