Pečená povidla recept
Voňavá pečená povidla: Tradice v moderním kabátě!
Kdo by nemiloval sladkou chuť domácích povidel? Pojďme si společně připravit lahodná pečená povidla, která provoní celý váš domov!
Ingredience:
3 kg zralých švestek
1 lžička mleté skořice
1/2 lžičky mletého hřebíčku
Šťáva z 1 citronu
Postup:
Švestky důkladně omyjte a vypeckujte. Nakrájejte na menší kusy.
Tip #1: Při vypeckovávání použijte gumové rukavice! Ochrání vaše ruce před obarvením a usnadní manipulaci s ovocem.
Vypeckované švestky dejte do velkého pekáče.
Přidejte cukr, koření a citronovou šťávu. Vše důkladně promíchejte.
Vložte do trouby předehřáté na 150°C a pečte 3-4 hodiny. Každou hodinu promíchejte.
Tip #2: Během pečení se vám dům naplní úžasnou vůní! Otevřete okna a nechte sousedy závidět.
Povidla jsou hotová, když získají tmavou barvu a hustou konzistenci.
Horká povidla přelijte do sterilizovaných sklenic.
Tip #3: Pro snadnější plnění použijte trychtýř nebo cukrářský sáček. Méně nepořádku, více radosti!
Pevně uzavřete, otočte dnem vzhůru na 5 minut a nechte pomalu vychladnout.
Bonus tip: Nejste si jisti hustotou? Kápněte trochu povidel na studený talířek. Pokud se neroztékají, jsou připravena k zavařování!
Tato voňavá dobrota vydrží v chladu až rok, ale vsadíme se, že zmizí mnohem dřív!
Užijte si svá domácí povidla na čerstvém chlebu, v buchtách nebo jen tak na lžičce. A nezapomeňte se o svůj úspěch podělit s přáteli!