Domácí pečený kečup
Domácí pečený kečup: Chuť léta ve sklenici!
Toužíte po kečupu, který předčí všechny kupované? Zkuste náš recept na pečený kečup! Je plný chuti a vůně čerstvých rajčat.
Ingredience:
2 kg zralých rajčat
2 cibule
4 stroužky česneku
100 ml jablečného octa
150 g třtinového cukru
2 lžičky soli
1 lžička mletého černého pepře
1 lžička mletého nového koření
1/2 lžičky mletého hřebíčku
Postup:
Předehřejte troubu na 200°C.
Rajčata, papriky a cibule nakrájejte na čtvrtky, česnek oloupejte. Vše rozložte na plech.
Pečte 45 minut, dokud zelenina nezměkne a okraje nezačnou hnědnout.
Upečenou zeleninu rozmixujte dohladka.
Přidejte ocet, cukr a koření. Vařte na mírném ohni 30-40 minut, dokud kečup nezhoustne.
Horký kečup nalijte do sterilizovaných sklenic.
Zavíčkujte a otočte dnem vzhůru na 10 minut.
Tip: Pro dokonalý výsledek použijte kvalitní zavařovací sklenice! Najdete je na www.irt.cz
Užijte si svůj domácí kečup plný lásky a chuti!
A nezapomeňte se pochlubit svým výtvorem! Sdílejte fotky s hashtagem