Domácí pečený kečup

Domácí pečený kečup: Chuť léta ve sklenici! 🌞
 
Toužíte po kečupu, který předčí všechny kupované? Zkuste náš recept na pečený kečup! Je plný chuti a vůně čerstvých rajčat. 😋
 
Ingredience:
2 kg zralých rajčat 🍅
2 červené papriky
2 cibule 🧅
4 stroužky česneku 🧄
100 ml jablečného octa 🍎
150 g třtinového cukru
2 lžičky soli
1 lžička mletého černého pepře
1 lžička mletého nového koření
1/2 lžičky mletého hřebíčku
 
Postup:
Předehřejte troubu na 200°C. 🔥
Rajčata, papriky a cibule nakrájejte na čtvrtky, česnek oloupejte. Vše rozložte na plech. 🔪
Pečte 45 minut, dokud zelenina nezměkne a okraje nezačnou hnědnout. 🍳
Upečenou zeleninu rozmixujte dohladka. 🥣
Přidejte ocet, cukr a koření. Vařte na mírném ohni 30-40 minut, dokud kečup nezhoustne. 🕰️
Horký kečup nalijte do sterilizovaných sklenic. 🫙
Zavíčkujte a otočte dnem vzhůru na 10 minut. ⏳
 
Tip: Pro dokonalý výsledek použijte kvalitní zavařovací sklenice! Najdete je na www.irt.cz 🛒
 
Užijte si svůj domácí kečup plný lásky a chuti! ❤️
 
A nezapomeňte se pochlubit svým výtvorem! Sdílejte fotky s hashtagem